Hongaarse asperges

Dit recept wordt maak ik met groene asperges, het originele recept is met witte asperges, maar ik vind groene lekkerder. Die hebben meer bite en ik hou van groen! Hongaarse asperges is zoiets als onze witlof uit de oven, met een romig sausje, alleen doen de Hongaren zure room en paneermeel over de asperges. Ik verving de zure room door kokosyoghurt en gebruikte glutenvrij paneermeel.  Asperges werken histamine verlagend, een goede reden om ze regelmatig te eten als ze in het seizoen zijn.

Hongaarse asperges, glutenvrij
Schrijver: Lisa Goudzwaard
Ingredienten
  • 400 gram groene asperges, zout
  • 50 gram glutenvrij paneermeel
  • 20 gram kokosolie niet geraffineerde olie
  • 4 dl kokosyoghurt of vette kokosroom met tamarinde
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 3 takjes peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Was de asperges en snij ze in stukken van 3 cm. Kook ze 10 minuten in gezouten water, tot ze zacht zijn.

  2. Zet de oven aan op 180 graden Celsius

  3. Bak het paneermeel in kokosolie tot ze lichtbruin zijn. Meng het paneermeel met de kokosyoghurt. Voeg eidooier, paprikapoeder, zout en ahornsiroop toe en roer door elkaar.

  4. Beboter een ovenschaal en leg de helft van de asperges er in. Schep de helft van de saus erover en leg hierop de andere helft van de asperges. Dek af met de rest van de saus. 

  5. Bak de asperges 30 minuten 

  6. Garneer met fijngehakt peterselie

  7. Lekker bij kip of kalfsvlees.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.