Waterkastanje-zoete aardappel glutenvrije crackers

Deze lekkere zoete crackers zijn lekker met een dipsausje, verse groenten of een netrijpe avocado. Waterkastanjemeel is een glutenvrij zetmeelrijk meel met een zoetige smaak. Het werkt histamine verlagend en ontstekingsremmend. Kun je geen waterkastanjemeel krijgen maak het dan met een ander glutenvrij meel, zoals bruine rijstmeel of kikkererwtenmeel.

Als je darmen te weinig bifidobacterien bevatten zul je moeite hebben met zetmeelrijke gerechten en kun je deze koekjes beter niet maken.

Waterkastanje- zoete aardappel crackers
Schrijver: Lisa Goudzwaard
Ingredienten
  • 1 cup waterkastanjemeel
  • 2 middelgrote zoete aardappels gepureerd
  • 1 eetlepel kokosolie extra vierge
  • 1 theelepel himalayazout
  • koud water om te mengen
  • kokos-of olijfolie om te bakken
Bereidingswijze
  1. Meng het meel, aardappelpuree, kokosolie en het zout door elkaar.

    Voeg voldoende water toe om een stevig deeg te maken.

    Verdeel het deeg in 8 porties. Maak hier balletjes van. Rol de deegballetjes zo dun mogelijk uit. Je kunt eventueel de kartelige randjes afsnijden of uitsteken met een ronde vorm.

    Bak de crackers in kokosolie tot ze goudbruin zijn.

Lekker met dit sausje: 1/4 cup keukentamarinde (in pot) 2 eetlepels ahornsiroop 1 theelepel himalaya zout 1 theelepel kala namak (zwart zout) 1 theelepel gemberpoeder versgemalen zwarte peper naar smaak Meng alle ingredi├źnten in een steelpan en laat zachtjes pruttelen tot het wat ingedikt is. Tip: dip de crackers in kokosyoghurt en schep er een beetje tamarindesaus op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.