Home » Abnormale histamine in de hersenen – Deel 2

Abnormale histamine in de hersenen – Deel 2

Laag histamine

Naast een te hoog histamine gehalte kan er ook sprake zijn van een te laag histaminegehalte. Ook dit geeft problemen, erg hoge pijngrens (voelt weinig pijn), hyperactief, nooit ziek (is niet altijd een goed teken), schizofrenie zijn een aantal kenmerken.

Abnormal brain histamine door  Joan Matthews Larson vertaald door Lisa

Omschrijving van een kind met een laag histaminegehalte

Dr. Linus Pauling geeft ons in Orthomolecular Psychiatry een compositie van een casus geschiedenis van een persoon met een laag histamine gehalte:

“De patiënt is een hyperactief mannelijk kind die onnatuurlijk gezond is. Bijvoorbeeld, de rest van de familie krijgt hoofdverkoudheid, maar dit laag histamine kind mist de verkoudheid, of de virusinfectie faalt om een rhinitis te produceren.

Hij is hypo-allergisch … hij toont geen tekenen van pijn zelfs als hij zich ernstig gekneusd heeft. of als er bloed afgenomen wordt. Een opvoedkundige tik heeft weinig zin omdat een klap weinig pijn veroorzaakt. Het kind is voortdurend actief en slaapt slecht. Zijn concentratieboog is kort en hij leert hierdoor slecht.

Alhoewel zijn vaardigheden op sommige gebieden heel goed zijn als ze getest worden, kan er een hoge mate van dis perceptie aanwezig zijn, zoals de perceptie van de zintuigen, de tijd, het lichaam, het zelf en de waarneming van anderen. “

*****

Een goed voorbeeld is dit profiel van Seth, wiens ouders ons smeekten om hem te testen op onbalans, omdat hij “onhandelbaar” was op zijn vierjarige leeftijd. Seth was een mollig, blank jong kind die fenomenaal gezond was: geen verkoudheden, oorpijnen of infecties. Hij was wel constant opgewonden en gefrustreerd en explodeerde soms in woede uitbarstingen. In een van deze uitbarstingen kneep Seth een gloeilamp fijn met zijn blote handen en vertoonde geen teken van pijn. Zijn moeder zei dat hij niet reageerde op straf voor zijn capriolen dus het bijbrengen van discipline had geen zin. Zijn ouders ten einde raad over hoe ze hem onder controle konden houden.

De laboratorium testen lieten histamine gehaltes zien die abnormaal laag waren. We keken ook naar voeding en milieu allergieën, zware metalen en voedingsstoffen tekorten.

De behandeling richt zich op het verhogen van zijn histamine tot de normale waarden, door een formule te gebruiken die hetzelfde is als de HRC Low Histamine Formula zoals opgegeven in Depression Free, Naturally. (Tryptofaan (3), Bio-Buffered vit. C, Histidine (3), Bio-GLA (2), Bio-Omega-3, Folinaat, Mangaan, Niacine (May Cause Flush), Bio-Zink, B12)

Dieet speelde ook een belangrijke rol. Een dieet met veel eiwitten werkte het beste omdat deze ook voorzag in het benodigde aminozuur histidine, die makkelijk omgezet wordt in histamine.

Geraffineerde koolhydraten, zoals suiker, witte bloem junkfood, waren verboden. Seth leefde op witte bloem in de vorm van sandwiches van wit brood, crackers, aardappelchips en pasta. He was gek op koekjes en snoep. De familie hield van cola en had deze altijd bij de hand. Seth’s speciale dieet betekende: geen junkfood meer in huis.

Binnen een paar weken stopten de driftbuien en een rustiger meer alert kind kwam te voorschijn. Seth had geluk dat hij zijn chemie kon corrigeren op zo’n jonge leeftijd. Ik zie vaak volwassenen rond de 50 die heel hun leven hebben geworsteld met een tekort aan histamine.

Ze weten niet wat er mis is maar ze voelen instinctief dat het iets biochemisch is.

*****

Koper en laag histamine

Een recente cliënt leefde op twee antidepressiva, Wellbutrin en Effexor, maar voelde zich nog steeds angstig en depressief en had periodes waarin hij veel moest huilen. Brett klaagde dat zijn sexdrive verdwenen was, was snel moe en hij voelde zich vaak geïrriteerd en gefrustreerd. Zijn groeiende paranoia had zijn relaties aangetast. Laboratoriumtesten lieten zien dat hij niet alleen een laag histaminegehalte had, maar ook een abnormaal hoog kopergehalte in zijn haar, acht keer hoger dan normaal.

Het giftige effect van koper komt voort uit de eigenschap van de zenuw stimulerende werking. Een teveel aan koper zorgt voor histepia (laag histamine) doordat koper de histamine in de hersenen te verlaagt. Koper bevat enzymen die histamine reguleren en door een teveel koper kan er een histamine degradatie plaatsvinden. De verlaagde histamine gehaltes zorgen op hun beurt weer voor een opstapeling van meer koper.

Een hoog kopergehalte in de hersenen kan zorgen voor rusteloosheid, slapeloosheid, geweld, depressie, geïrriteerdheid, paranoia en een hoge bloeddruk.

De HRC formula voor Low Histamine bevat grote hoeveelheden zink, mangaan, niacine (B3) en vitamine C die allemaal koper verlagen.

Het is ook belangrijk om alle multivitaminen die koper bevatten te vermijden.

 

Een vatbare bloedgroep

Bret’s bloedgroep is A, en deze zijn gevoeliger voor het isoleren van koper. Onder schizofrenen die opgenomen worden is zijn er bijzonder veel met bloedgroep A. 50% van de schizofrenen hebben een laag histaminegehalte. Een jonge vrouw met bloedgroep A met een histaminegehalte van 22 (de norm is 40-60 mg/ml) vertelde me na vier maanden behandeling waarbij haar histaminegehalte verhoogt werd ”dat ze geen stemmen meer hoorde en dat ze hen miste”.

 

Koper en Postnatale Symptomen

Postpartum psychose heeft ook, als een waarschijnlijke oorzaak, een sterk verhoogde koper en ceruloplasmine door het verhoogde oestrogeengehalte gedurende de zwangerschap. 8% van de vrouwelijke ziekenhuisopnamen zijn vrouwen met een psychotische aanval binnen twee weken na de geboorte.

Symptomen zijn are desoriëntatie, depressie, slaapstoornissen, neiging tot zelfdestructie en paranoia. De moeder kan biochemisch zo verward zijn dat ze haar nieuwe baby afwijst. dezelfde laag histamine formule in het boek Depression Free, Naturally kan gebruikt worden om het kopergehalte te verminderen. Het koper zal gedurende een aantal maanden langzaamaan verlagen tot normaal en geeft uiteindelijk een remissie van haar psychoses.

Het paranoïde profiel

Veel paranoïde mensen worden nachtuilen, deels om sociale contacten te vermijden en deels om de stress en geluiden van overdag te verminderen.. Dr. Pfeiffer wijst uit dat de geo-magnetische krachten van de zon, waarvan is aangetoond dat ze invloed hebben op mensen met schizofrenie, ‘s nachts ook minder zijn.

Als je een aantal nachten niet slaapt zorgt dit voor paranoia. Bepaalde drugs, als cocaïne, amfetaminen, or acid (LSD) kunnen paranoia veroorzaken door de normale slaap te verstoren. “Alcohol, barbituraten en slaappillen kunnen een latente paranoia ontmaskeren.”,. Dr. Pfeiffer vertelt over een van de artsen in zijn ziekenhuis die Nembutal(barbituraat, slaapmiddel) gebruikte en die vaak het brandalarm aanzette als de zon gereflecteerd werd op het raam van het ziekenhuis!

Dilantin, een anti-epileptica, vernietigd foliumzuur, wat uiteindelijk een ernstige paranoia veroorzaakt en als men het aantal jaren gebruikt, ook een laag histamine gehalte.

De anticonceptiepil verhoogt ook het kopergehalte en kan voor vergelijkbare problemen zorgen. Opstapeling van koper in de hersenen bij ouder wordende mensen kan voor gehoorvermindering en paranoia zorgen.

Doofheid komt bij 30% van de jonge mensen met paranoia. Een paranoïde persoon heeft een echt gen om kleine tegenstrijdigheden, tegenslagen en kritieke te detecteren die anderen niet opvallen. Ze worden in hun gedachten buitenproportioneel opgeblazen en benadrukt. De biochemische balans die gecorrigeerd moet is het kopergehalte.

De ingebeelde vijand lost simpelweg op met biochemische balancering.

Walt Kelly’s Pogo (stripboek) beschrijft het paranoïde dilemma goed:

“We hebben de vijand ontmoet en het zit in ons.”

 

 

Het rooster voor verlichting van de symptomen van Histapenia

Overgenomen van Dr. Carl Pfeiffer, M.D., Ph.D. “The Schizophrenias Ours To Conquer”

Heb je een laag histamine gehalte?

De volgende vragenlijst geeft een goede indicatie van een laag histamine gehalte.. (Een laboratoriumonderzoek kan dan een investering zijn om dit te bevestigen)

De Histapenische (Laag Histamine) Screening Test

Ja          Nee
_____ _____ 1. Heb je aften in je mond?
_____ _____ 2. Heb je een trage seksuele reactie of een laag libido?
_____ _____ 3. Heb je spanningshoofdpijnen of haast nooit hoofdpijn?
_____ _____ 4. Heb je een sterke haargroei of veel lichaamshaar?
_____ _____ 5. Heb je meer vetopslag in je onderlichaam, in plaats van evenredig verdeeld over je hele lichaam? (peervormig)
_____ _____ 6. Heb je veel amalgaam vullingen?
_____ _____ 7.Heb je een hoofd vol grootse plannen maar ben je snel gefrustreerd?
_____ _____ 8. Ben je wantrouwig naar mensen of voel je je paranoïde?
_____ _____ 9. Heb je ooit stemmen in je hoofd gehoord?
_____ _____ 10. Kun je pijn goed verdragen?
_____ _____ 11. Heb je last van oorsuizen?
_____ _____ 12. Ben je haast nooit of helemaal nooit verkouden?
_____ _____ 13. Heb je een lage tolerantie voor medicatie of drugs?
_____ _____ 14. Wordt je snel moe?
_____ _____ 15. Heb je minstens 8 uur slaap nodig- kom je ‘s morgens moeilijk op gang?
_____ _____ 16. Heb je vaak een droge mond?
_____ _____ 17. Ben je regelmatig wanhopig, of heb je huilbuien?
_____ _____ 18. Voel je je regelmatig geïrriteerd?
_____ _____ TOTAL SCORE
Copyright©2001 Health Recovery Center, Inc. All Rights Reserved

Niemand heeft al deze symptomen, maar als je meer dan tien symptomen hebt is een bloedtest voor histamine aan te bevelen.

In dit e-boek kun je alles lezen over een te hoog kopergehalte, kopertoxiciteit en hoe je dit uit het lichaam kunt verwijderen. Klik hier of op de afbeelding.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.