De bijnieren en aldosteron

Heb je een burnout of een burnout gehad, dan hebben je bijnieren een lange tijd overuren gemaakt en zijn op een gegeven moment oververmoeid geraakt. De langdurige stress, boosheid, frustratie en gehaastheid heeft dan plaats gemaakt voor zware vermoeidheid. Je lichaam heeft de stekker eruit getrokken. Basta! Tot hier en niet verder! Dit komt doordat de bijnieren zo uitgeput zijn dat ze niet meer
Abonneer_je or log in om de rest van dit artikel te lezen

5 thoughts on “De bijnieren en aldosteron

 1. Dag Lisa
  Een poosje geleden had ik contact met je.
  Dit over de bijnieren geeft me tranen van herkenning.
  Met de darmen ben ik al druk bezig dmv bottenbouillon. Een dieet heb ik ook al. En wat nu?
  Rust…..daar heb ik heel veel behoeft aan. En eigenlijk kan ik niet meer anders. Maar, het klinkt misschien raar, mijn wil is te sterk.
  Kun je me helpen?

  Groetjes, Ineke

 2. Na ontlastingonderzoek ivm met multiklachten,,ivm de overgang, kwam er een histaminelevel uit van 12.000. DAOenzym in bloed is 24 , hoog genoeg.
  Darmen worden ondersteunt met L glutamine en pre en pro biotica andere supplementen om evenwicht te herstellen. Inmiddels aan histaminevrijdieet. Maar blijf veel astmatiscHe klachten houden. Hoe weet ik nu wanneer histaminelevel in darmen lagermmis. En over welek termijn hebben we het dan , En hoe d an verder?

  1. Beste Iris, ik kan geen éénduidig antwoord geven op je vraag hoe lang het duurt voordat er herstel omdat ik eerst de oorzaak zou moeten weten. Daarnaast weet ik niet welke supplementen je gebruikt en waarvoor. Histamine intolerantie is bij iedereen weer anders en oplossingen zijn ook verschillend. Zie histamine intolerantie als een symptoom van een onderliggend probleem. Je merkt een verhoging van DAO in de darmen en dus een verlaging va histamine in de darmen als de ontlasting beter wordt en de histamineklachten verminderen. Voor een passend advies raad ik aan een consult aan te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Zeewier

Heb je een burnout of een burnout gehad, dan hebben je bijnieren een lange tijd overuren gemaakt en zijn op een gegeven moment oververmoeid geraakt. De langdurige stress, boosheid, frustratie en gehaastheid heeft dan plaats gemaakt voor zware vermoeidheid. Je lichaam heeft de stekker eruit getrokken. Basta! Tot hier en […]

Over Lisa

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt clienten met histamine intolerantie, darmklachten, vermoeidheid en vrouwengezondheid. Histamine-Intolerantie.nl is een spinoff van mijn voedingsadviespraktijk APTA, Voedingsadvies Rotterdam. Lees mijn persoonlijke verhaal  Lisa Goudzwaard Voor informatie over consulten en begeleiding: Apta Voedingsadvies