Home » De bijnieren en aldosteron

De bijnieren en aldosteron

Heb je een burnout of een burnout gehad, dan hebben je bijnieren een lange tijd overuren gemaakt en zijn op een gegeven moment oververmoeid geraakt. De langdurige stress, boosheid, frustratie en gehaastheid heeft dan plaats gemaakt voor zware vermoeidheid. Je lichaam heeft de stekker eruit getrokken. Basta! Tot hier en niet verder! Dit komt doordat de bijnieren zo uitgeput zijn dat ze niet meer
Log in om de rest van dit artikel te lezen. Nog geen abonnee? We zijn verhuisd. Op mestcelactivatiesyndroom.nl vind je alle content van deze website, plus meer, beter en meer overzichtelijk gecategoriseerd. Hier kun je abonnee worden.

7 reacties

 1. Ineke van Buren zegt:

  Dag Lisa
  Een poosje geleden had ik contact met je.
  Dit over de bijnieren geeft me tranen van herkenning.
  Met de darmen ben ik al druk bezig dmv bottenbouillon. Een dieet heb ik ook al. En wat nu?
  Rust…..daar heb ik heel veel behoeft aan. En eigenlijk kan ik niet meer anders. Maar, het klinkt misschien raar, mijn wil is te sterk.
  Kun je me helpen?

  Groetjes, Ineke

 2. Iris zegt:

  Na ontlastingonderzoek ivm met multiklachten,,ivm de overgang, kwam er een histaminelevel uit van 12.000. DAOenzym in bloed is 24 , hoog genoeg.
  Darmen worden ondersteunt met L glutamine en pre en pro biotica andere supplementen om evenwicht te herstellen. Inmiddels aan histaminevrijdieet. Maar blijf veel astmatiscHe klachten houden. Hoe weet ik nu wanneer histaminelevel in darmen lagermmis. En over welek termijn hebben we het dan , En hoe d an verder?

  • Lisa Goudzwaard zegt:

   Beste Iris, ik kan geen éénduidig antwoord geven op je vraag hoe lang het duurt voordat er herstel omdat ik eerst de oorzaak zou moeten weten. Daarnaast weet ik niet welke supplementen je gebruikt en waarvoor. Histamine intolerantie is bij iedereen weer anders en oplossingen zijn ook verschillend. Zie histamine intolerantie als een symptoom van een onderliggend probleem. Je merkt een verhoging van DAO in de darmen en dus een verlaging va histamine in de darmen als de ontlasting beter wordt en de histamineklachten verminderen. Voor een passend advies raad ik aan een consult aan te vragen.

  • Lisa Goudzwaard zegt:

   Hoi Elisa,
   Dat verschilt per persoon. In het algemeen is het zo dat als je de bijnieren ondersteunt, de ontgifting ook in een versnelling komt. Als een persoon een hoog toxisch gehalte heeft (als je overgevoelig bent voor geuren, rook, verf/chemische stoffen (MCS) en voeding) dan kan dit een probleem opleveren omdat je lichaam het niet aan kan en je nog verder van huis bent. Dus als je geen lekke darm hebt, geen obstipatie, en in het haarmineraalonderzoek geen extreem hoge of lage metalen en mineralen waarden hebt kan dit. Dus veel verschillende factoren. Ik kijk ook naar de persoon. Het kan soms wel echt nuttig zijn om te ondersteunen. Maar het belangrijkste is dus dat het ontgiftingsproces niet te snel verloopt en je zieker wordt en dan weer een maand moet herstellen van de Herxheimer reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.