Home » Het hoog histamine kind

Het hoog histamine kind

Ken je het programma Superkids, met allemaal jonge kinderen met een groot talent? Over dit soort kinderen gaat dit artikel. Natuurlijk vallen niet alle getalenteerde kinderen hieronder, maar als je kind uit zichzelf een ontzettende motivatie heeft om de beste te worden, lees dan vooral verder. Deze kinderen zijn namelijk zo prestatiegericht en hebben een sterke innerlijke drive door een van nature hoger histamine gehalte in de hersenen.

Deze kinderen weten precies wat ze willen en werken er hard voor. Sommige zijn zo zelfsturend dat ze de geen begeleiding van een ouder of docent meer accepteren. Ze kunnen het niet uitstaan als volwassenen hen vertelt wat ze moeten doen. Deze kinderen worden een verstorende factor in hun gezin of in de klas, simpelweg omdat ze weten wat ze willen en zich niet af willen laten leiden door zaken waarmee ze hun doel toch niet behalen.

Als je deze kinderen een corrigerende tik geeft, wat bij andere kinderen nog wel eens helpt, los van het feit of dit nou de manier is om te corrigeren, zorgt dit er alleen maar voor dat het gedragsprobleem erger wordt. Ze kunnen niet makkelijk vrienden maken en hebben de voorkeur voor jongere kinderen of volwassenen. Al ze hulpverlening wordt opgelegd loopt dit meestal uit op een mislukking.

Deze kinderen kunnen dan een diagnose van ODD “oppositional defiant disorder” opgeplakt krijgen, terwijl ze in feite hoog intelligent zijn op hun eigen vlak.

Doordat ze zo ontzettend gedreven zijn kunnen deze kinderen obsessief verslaafd raken aan activiteiten. Deze kunnen een uitdaging bieden aan het kind die van sporten houd, maar dit kan leiden tot een negatieve focus zoals een verslaving voor het spelen van computergames.

Drugsgebruik bij hoog histamine jongeren

Het drugsgebruik bij jongeren met een hoog histamine gehalte is vijf keer hoger dan bij jongeren met een laag histamine gehalte. Deze drugs maken langzaam het de balans in het zenuwstelsel slechter. Als ze beginnen met roken, kunnen ze kettingrokers worden. Het is belangrijk om hun dwangmatige neigingen te kanaliseren en ze productieve activiteiten te laten doen.

Als je denkt dat je kind in deze categorie valt kan een bloedonderzoek duidelijkheid geven over hun histaminegehalte. Meestal zijn er geen medicijnen nodig om hun histamine te verlagen, alleen supplementen en aangepaste voeding.

Het hebben van een hoog-normaal histamine gehalte is een gift, de natuurlijke energie en drive om in het leven te slagen geeft dit type mens een competatieve instelling.

Het gevaar ligt in het laten stijgen van de histamine tot zulke hoge levels dat het leidt tot een depressief persoon met zelfmoordneigingen of impulsief seksuele verslaving of obsessies die oncontroleerbaar zijn. (Denk hierbij aan beroemdheden met grote talenten en innerlijke drives, die aan verslavingen ten onder zijn gegaan.)

Dit artikel komt uit een groter artikel over een hoog histamine gehalte in de hersenen. Lees hier over abnormale hoeveelheden histamine in de hersenen.

Wil je weten of ik je kan helpen? Bel dan tussen 10:00 en 12:00 uur voor een gratis kennismakingsgesprek: 0613426644 of mail naar info@histamine-intolerantie.nl

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.