Spijsverteringsproblemen liggen aan de basis van de veel gezondheidsproblemen, ook bij histamine intolerantie komt een lekke darm, dysbiose of een Candida overgroei ontzettend vaak voor en het is moeilijk om darmaandoeningen voorgoed te laten verdwijnen.

Wat de meeste mensen niet begrijpen is dat de darmen ook een hele grote rol spelen bij gezonde hersenen, mentale en psychische gezondheid , gewrichtsondersteuning, een gezonde huid, de weerstand en immuniteit en veel meer!

Helaas worden spijsverteringsproblemen vaak als ‘normaal’ gezien, iets wat er nou eenmaal bij hoort, maar het is niet normaal, je kunt er iets aan doen en als cadeau zie je dan ook andere gezondheidsklachten verminderen. Veel gezondheidsklachten ontstaan doordat de darmen voeding niet goed afbreken en gifstoffen niet goed afvoeren.

 • Lekke darm
 • Allergien/Astma
 • Huiduitslag
 • Slechte adem
 • Schimmeltenen/huid
 • Voedselintoleranties
 • Uitgeputte bijnieren
 • Auto-immuunziekten
 • Eczeem
 • Chronische Vermoeidheid (CVS)
 • Diarree/Obstipatie
 • Opgeblazen buik
 • PDS
 • ziekte van Crohn
 • Colitis Ulcerosa
 • ADHD/Autisme
 • Depressie
 • Angst
 • Voedingsstoffen tekorten
 • Gewrichtspijn
 • Hormonale onbalans
 • Maagzweer
 • Lever/galblaasproblemen
 • Brandend maagzuur

Heb jij één of meerdere klachten én histamine intolerantie of MCAS, dan is het Histamine Darmherstel Plan hét programma voor jou.

Op 14 september 2020 start het programma, je kunt je inschrijven vanaf 1 juli 2020

FASE 1 reset

3 weken 

De eerste drie weken zijn gericht op het herstellen van de darmflorabalans. Ik zie bij heel veel mensen met histamine intolerantie een lekke darm, Candida, parasieten of darmdysbiose. In de resetfase worden slechte bacteriën drastisch verminderd en goede toegevoegd. 

Daarnaast elimineer je alle voeding met histamine of voeding die histamine vrijmaakt uit mestcellen om de darm helemaal tot rust te laten komen en ontstekingen te verminderen.  

De gezondheid van de darmen is per persoon verschillend, de basis is drie weken, maar het kan zijn dat je langer moet werken aan het herstel van je bacterien. Dan duurt de eerste fase langer. Volg FASE 1 totdat de darmflora is hersteld.

FASE 2 opbouwen

3 weken

Als de slechte bacteriën zijn verminderd kun je beginnen met het opbouwen van het darmslijmvlies. In deze fase gebruik je voeding en supplementen om het darmslijmvlies te herstellen en op te bouwen. We gebruiken hiervoor specifieke groenten en een speciaal voedingsplan boordevol voedingsstoffen. Er worden geen fermenterende koolhydraten gebruikt zodat er niet opnieuw histamine kan ontstaan en  de darmwand opnieuw beschadigd door groei van slechte bacteriën. 

Je vermijd je nog steeds alle histamine producten en histamine vrijmakers.

FASE 3 voeden

3 weken

Na 6 weken werken aan goede bacteriën en je darmwand introduceer je extra voedingsmiddelen.  Je bouwt dit voorzichtig op zodat je voelt welke voeding je tolereert en met welke voeding je darmen nog verteringsproblemen hebben. 

Je kunt producten die op de histamine arme voedingslijst staan uitproberen volgens het protocol. Je hoeft nu niet meer alles te elimineren, tenzij je merkt dat je nog steeds op alles reageert. Dan moet het eliminatiedieet langer gevolgd worden.

Het doel is om weer zoveel mogelijk verschillende voedingsproducten te consumeren omdat ieder voedingsmiddel andere waardevolle voedingsstoffen bevat. Zo zorg je dat je lichaam optimaal gevoed wordt.

In dit programma leer je je lichaam gezond te voeden. Je gebruikt hierbij een aantal supplementen die de voeding ondersteunen omdat je darmen in de eerste weken door de darmklachten te weinig voedingsstoffen op kunnen nemen. Aan het eind van het programma ontvang je aanbevelingen voor gebruik van probiotica, supplementen en voeding, zodat je darmen gezond blijven. 

Wat krijg je?

Darmherstelplan handleiding

Dit is de handleiding voor het 9 weken durende programma.  Het helpt je door alle fases en bevat een tips voor moeilijke dagen en helpt je obstakels te overwinnen. Je leert problemen te herkennen en ze aan te pakken. 

Histamine-reacties tip en trucs gids 

Ook al doe je nog zo je best soms kun je toch een reactie op voeding, stress of inspanning krijgen. In deze gids vind je verschillende manieren om histamine te verlagen en een aanval te verminderen.

Het Histamine Darmherstelplan KOOKbOEK

De recepten in dit boek zijn glutenvrij, zuivelvrij, suiker-arm en histamine-arm. Lekkere recepten die aansluiten bij de maaltijdplanner. De bereidingswijze wordt stap-voor-stap uitgelegd. 

 

Maaltijdplan

Een maaltijdplan voor de hele 9 weken, zodat je geen denkwerk meer hoeft te doen. 

 

Darmklachten hulpgids

In deze gids vind je adviezen om de meest voorkomende spijsverteringsproblemen op te lossen en in de toekomst te voorkomen. 

Naast tips vind je in deze gids ook voedingsmiddelen, kruiden, supplementen en manieren voor snelle verlichting van winderigheid, opgeblazen buik,obstipatie, diarree en teveel of een tekort aan maagzuur.

Histamine arme voeding gids

In deze gids staan de voedingsmiddelen die histamine bevatten of histamine vrijmaken uit mestcellen, deze moet elimineren. Daarnaast vind je er de voedingsmiddelen die minder histamine bevatten die je in de derde fase kunt proberen.

Histamine Darmherstel Voedingsdagboek

Tijdens de 9 weken kun je hierin je voeding opschrijven, maar je kunt ook noteren hoe je je voelt, of je klachten hebt en wanneer je je supplementen hebt genomen.

EXTRA

 • Tijdens de 9 weken van je voedingsplan kun je via email vragen aan mij stellen.  Je kunt 1 keer per week mailen als je je vraag niet met de groep wilt delen. Normaal vraag ik voor emailconsulten tijdens 9 weken behandeling €162,00. Als je het programma volgt krijg je een korting en betaal je slechts €137,70
 • Je krijgt ook toegang tot de besloten facebook groep ‘Histamine Darmherstel Plan’ waar je ervaringen uit kunt wisselen en waar ik eens in de week vragen zal beantwoorden.
 • Het Histamine Darmherstel Plan is een voedingsplan met daarbij enkele supplementen en probiotica. Deze kun je zelf aanschaffen of je bestelt ze bij mij, het voordeel hiervan is dat je dan 15% korting krijgt

De prijs voor dit programma is €130,00

* wordt je client en boek je een consult dan ontvang je 15% korting, stuur een mail als je klant bent, dan ontvang je een kortingsCODE.

Het programma start op 14 september 2020. We gaan werken met een groep zodat je elkaar feedback kunt geven en elkaar kunt steunen en inspireren op de Facebook groep. Schrijf je nu in.

De Facebook is een grote toegevoegde waarde, want histamine intolerantie/MCAS is bij iedereen een beetje anders en in de groep kun je al je vragen over de voeding stellen die ik dan zal beantwoorden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je ontvangt hooguit twee keer maand handige artikelen in je mailbox.

Over Lisa

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt clienten met histamine intolerantie, darmklachten, vermoeidheid en vrouwengezondheid. Histamine-Intolerantie.nl is een spinoff van mijn voedingsadviespraktijk APTA, Voedingsadvies Rotterdam. Lees mijn persoonlijke verhaal  Lisa Goudzwaard Voor informatie over consulten en begeleiding: Apta Voedingsadvies