Wokschotel met rijst, lotuswortel, waterkastanje en kip
Kook eerst de basmatirijst volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Terwijl de rijst kookt, verhit je kokosolie in een grote koekenpan of wok. Fruit hierin de knoflook sprouts of lente-ui.
Voeg de kip erbij en hele waterkastanjes en lotuswortelschijven uit de vriezer (de waterkastanjes en lotuswortel uit de vriezer zijn nog te hard om door te snijden, ik ontdooi ze dan al roerend en haal ze er dan na een paar minuten eruit om ze door te snijden. Laat zachtjes 5 minuten bakken.
Voeg de courgette reepjes erbij en laat nog 5 minuten bakken. De rijst zal ondertussen wel gaar zijn. Zet het vuur uit van de rijst en laat even rusten.
Voeg bij de wokschotel sesamolie en sojasaus. Als je tegen peper kunt kun je er nog peper of sambal bij doen. Ik doe dat liever niet en zet liever sambal op tafel zodat de andere tafelleden het zo pittig kunnen maken als ze zelf willen. Roer alles goed door.
Voeg de rijst erbij en roer goed door, bak even een paar minuten et voila, je wokschotel is klaar! Eet smakelijk!