Ga terug
Glutenvrije Indiase Barfi
Schrijver: Lisa Goudzwaard
Ingredienten
  • 1/2 cup waterkastanjemeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1/4 cup romige kokosmelk
  • 1/2 cup ahornsiroop
  • 1/4 theelepel kardemompoeder
Cashewroom
  • 1 cup cashewnoten 2 uur geweekt
  • 1 eetlepel ahornsiroop
Bereidingswijze
  1. Roerbak het meel met de kokosolie in een pan met dikke bodem. Het moet iets donkerder worden, maar pas op dat het niet aanbrandt. 

  2. Voeg de kokosmelk toe en roer door het gebakken meel. 

  3. Zet het vuur uit.

  4. Voeg het kardemom poeder toe. Voeg de ahornsiroop toe en roer alles goed door elkaar.

  5. Blijf even roeren in de nog warme pan. Het meel zal de siroop absorberen en je hebt nu een zacht ‘deeg’.

  6. Stort het mengsel dan in een ingevette platte schaal. En druk het mengsel plat en laat het afkoelen.

  7. Als het mengsel is afgekoeld kun je het in stukken snijden.

Cashewroom
  1. Giet de geweekte cashewnoten  af en pureer de ze in een keukenmachine. Voeg er tijdens het draaien een beetje water aan toe om er een romige saus van te maken. Voeg steeds een eetlepel toe, anders wordt al snel te waterig.

    Voeg wat ahornsiroop toe voor de smaak en eventueel wat zout om het zoet op te halen.