Een heerlijke frisse salade/salsa, je kunt hem nog aanvullen met groene sla of gebruik het als bijgerecht. De herfst is granaatappelseizoen, en dat komt goed uit voor de weerstand. Granaatappel zit bomvol antioxidanten en vitamine C. Als je zomers geen granaatappel kunt krijgen kun je ook rode bessen gebruiken, die zijn ook lekker friszuur.
Haal de pitjes uit de granaatappel, door de granaatappel doormidden te snijden, de granaatappel met de gesneden kant op je handpalm te leggen en er met een pollepel flink op te slaan. Doe dit in een diepe kom. (Doe een schort om voor de spetters)
Snijd de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm en doe bij de granaatappel.
Snijd de kerstomaatjes in kwarten en verwijder de zaadjes als je gevoelig bent voor tomaten. De zaadjes zorgen voor de meeste histamine reactie.
Snijd de lente in dunne ringetjes.
Voeg alle andere ingredienten toe en hussel door elkaar. Dek de salade af en zet tot gebruik in de koelkast.