Home » Histamine Arm – Leefstijl

Onze leefstijl en omgevingsfactoren hebben veel invloed op onze gezondheid.  Onder leefstijl kun je alles scharen wat niet onder voeding valt. Zoals onze directe leefomgeving, in huis en buiten, straling en luchtvervuiling, maar ook stress en trauma en je gedachten.  

Schimmel

Vocht, lekkage en schimmel in huis, maar ook op je werk of in je auto zorgen voor zijn bij, naar schatting, 80% van de mensen met histamine klachten, de oorzaak van hun klachten.  Ben je hier langdurig aan blootgesteld, ook al is dat jaren geleden, zelfs als dit in je kindertijd is geweest. Vocht en schimmel hoeven niet direct zichtbaar te zijn, het kan ook achter het behang zitten, of in een spoumuur of een (centraal) ventilatiesysteem.  

Zie je nergens schimmel of vochtproblemen, dan kun je het vochtgehalte in huis meten met een hygrometer.  Controleer de muren, maar ook de vloeren en als je die hebt, de kruipkelder.  Detecteer je vocht, schakel dan een professioneel bedrijf in dat je huis controleert op schimmel en deze verwijdert. Doe dit niet zelf, hierdoor kun je schimmelsporen inademen en nog zieker worden.

In het boek Schimmelziekte vind je alle informatie over schimmels

Dit boek is een musthave voor iedereen met histamine intolerantie en behandelaars. Het bevat de speciale protocollen om veilig en verantwoord te ontgiften bij histamine intolerantie en MCAS. Daarnaast alle informatie over schimmels en mycotoxinen. Met het stappenplan voor je huis en je lichaam kun je een grote onderliggende oorzaak van histamine intolerantie aanpakken.

EMF- straling

Het grootste gevaar voor ons als mens zijn de dingen die je niet ziet, zoals straling. En omdat we ze niet zien, denken we er niet vaak genoeg aan. Het is interessant om te zien hoeveel impact straling op onze gezondheid heeft. 

EMF is de afkorting voor Electro Magnetic Fields, dit is de straling die elektrische apparaten, maar ook materialen afkunnen geven. De straling van het mobiele netwerk (3G,4G,5G) en WIFI in huis en op straat doen er een flinke schep bovenop. Onderzoek toont aan dat EMF straling het immuunsysteem verstoort en verschillende allergische en ontstekingresponsen stimuleert waardoor weefsels niet goed kunnen herstellen. Het probleem met EMF is dat je er meestal geen directe klachten van krijgt, het is meer een lange termijn probleem.

 Dat is ook waarom onderzoeken voor straling geen problemen melden. Er is nog te weinig bekend over de lange termijn.  

Om de straling zo laag mogelijk te houden, kun je het beste zoveel mogelijk alle Bluetooth uitzetten en zo min mogelijk draadloze apparaten gebruiken. Zet je laptop niet op je schoot en beter nog, gebruik geen laptop maar PC die met een kabel WIFI ontvangt.  

Er zijn anti-stralingsstickers die je op je telefoon kunt plakken zodat je minder straling binnenkrijgt. Of stop je telefoon in hoesje.  

Wil je meer weten over EMF, dan heeft Dr.Mercola een goed boek over EMF straling en gezondheid geschreven.

Wat zijn EMFs (electromagnetic fields), waar zijn ze en tasten ze je gezondheid aan. In dit boek vind je ook praktische strategien om EMFs te verwijderen/verlagen. Dr.  Joseph Mercola is van werelds vooraanstaande artsten op het gebied van alternatieve gezondheidszorg. Voor dit boek heeft hij wetenschappelijke literatuur bestudeert om in beeld te brengen hoe EMF lichaam en geest aantasten.

Deze hoes is geschikt voor elk type smartphone inclusief grote modellen zoals een iPhone 14 Pro Max. Als de telefoon in de hoes zit, is er geen straling, dit betekent ook dat je geen dekking hebt en je niet bereikbaar bent. 

Luchtkwaliteit

In de lucht die we inademen zitten naast zuurstof en stikstof veel andere stoffen. Denk maar aan uitlaatgassen van auto of industrie. Alle chemische middelen met oplosmiddelen of verzorgingsproducten. Al die geuren kunnen mestcellen activeren als ons lichaam ze niet kan verwerken en uitscheiden. Ook de schimmelsporen met mycotoxinen ademen we in via de lucht.

Merk je dat reageert op alle chemische producten en ademhalingsproblemen krijgt in de buurt van rokende mensen en/ofvochtige ruimten probeer dan de lucht in je huis zo schoon mogelijk te maken. Hier breng je immers de meeste tijd door. Tenzij je een baan hebt waarbij je altijd buiten bent, maar dat is helaas maar weinig gegeven. 

Luchtvervuiling is volgens de WHO de grootste bedreiging voor de gezondheid van de mens. Daarnaast zijn er nu ook ernstige zorgen over schimmel, wat ook via de lucht op planten en dus in mensen komt. 

De lucht in huis reinigen is dus echt een stap in de goede richting om je immuunssteem weer tot rust te brengen.

 De lucht in je huis wordt niet alleen vervuild door lucht van buiten, ook de meubels en vloerbedekking kunnen hier aan bijdragen als dit geen natuurproducten zijn. Heb je synthetisch tapijt, meubels van spaanplaat of MDF, verf op synthetische basis,  overweeg dan om over te stappen op vol hout en natuurlijke producten. Dit vraagt wel een budget en is niet altijd mogelijk, wat je wel kunt doen is de lucht reinigen. 

Bij histamine intolerantie en MCAS is het belangrijk om op de volgende punten te letten: De luchtreiniger moet een HEPA en een koolstoffilter hebben en daarnaast ook een ionisator. Deze laatste neutraliseert zwevende deeltjes in de lucht, zodat het HEPA filter ze makkelijker opvangt. Vergeet niet de reiniger regelmatig schoon te maken. 

Heb je ook een vochtig huis, dan zijn er ook 2-in-1 apparaten.  Zorg dat je een luchtonvochtiger ook regelmatig schoonmaakt, anders kunnen er schimmels in de wateropvangbak groeien. 

 

Progenion Smart PR360S-IUVH – is specifiek ontworpen voor mensen met allergieën zoals hooikoorts, astma en andere luchtwegaandoeningen. Dit professionele apparaat creëert een opmerkelijk schone, bijna steriele omgeving die uw welzijn aanzienlijk verbetert en uw gezondheidsklachten verlicht en is ook heel stil. 

CA-703B van Clean Air Optima® Dit kleine apparaat is geschikt voor kleine ruimten van 10-15 m2. Het kan tot 700ml vocht per dag uit de ruimte trekken.  De luchtreiniging werkt met een UV-lamp die je om de zoveel tijd moet vervangen.