Oorzaken

Oorzaken

Mestcellen activeren als reactie van het immuunsysteem en er zijn veel verschillende oorzaken. Het is belangrijk uit te zoeken wat deze oorzaken zijn.
Hieronder vind je een aantal van de oorzaken. Zoals je ziet kan dit nogal verschillen. Vaak zijn er meerdere oorzaken. Bij de meeste mensen zijn stress, hormoononbalans, verstoorde darmflora en insuline resistentie onderliggende oorzaken in combinatie met gifstoffen in het lichaam. Dit kunnen mycotoxinen, zware metalen, pesticiden, glyfosaat, e-nummers of plantaardige afweerstoffen zijn. Zoals je ziet, een nogal complex probleem om uit te zoeken. Dit doe je het best onder begeleiding zodat de juiste onderzoeken aangevraagd kunnen worden.

Over Lisa

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt clienten met histamine intolerantie, darmklachten, vermoeidheid en vrouwengezondheid. Histamine-Intolerantie.nl is een spinoff van mijn voedingsadviespraktijk APTA, Voedingsadvies Rotterdam. Lees mijn persoonlijke verhaal  Lisa Goudzwaard Voor informatie over consulten en begeleiding: Apta Voedingsadvies