Wat is The BIG 5?

The BIG 5 zijn de vijf grote pijlers van het ontstaan van histamine intolerantie. Niet aangeboren histamine problemen die geen allergie zijn, ontstaan door één of meerdere verstoringen in lichaamssystemen. 

Vaak zijn er al jaren darm- en leverklachten als door een stressperiode de bijnieren overbelast raken. Bij vrouwen worden de klachten vaak verergerd in de overgangsperiode waarin de hormonen af gaan nemen. Door de hormonale veranderingen kan er veel stress ontstaan. Ook is dit een leeftijd waarin men veel stress kan ervaren door puberende kinderen, ouders die meer zorg nodig hebben en werkzaamheden die niet bij joe passen. 

Door verkeerde voeding kan het lichaam in een chronische ontstekingsstaat zijn. 

Alles bij elkaar opgeteld vormen de onderstaande vijf pijlers het probleem van een verward immuunsysteem waardoor mestcel problemen ontstaan. Wil je je lichaam herstellen dan dien je deze allemaal aan te pakken.

  1. Darmproblemen
  2. Leverproblemen
  3. Hormonale problemen
  4. Ontstekingen
  5. Uitgeputte bijnieren
Deze vijf pijlers moeten allemaal onderzocht en aangepakt worden om het histamine gehalte te laten dalen en de gevoeligheid voor histamine te verminderen. Op deze website vind je informatie over alle aspecten. 
                 
Het belangrijkste is om te beginnen met stress te verminderen om de bijnieren te kunnen herstellen, de darmen tot rust te brengen en de darmflora te herstellen. Als er geen lekke darm is en de darmflora verbeterd, kan de lever ontgift worden. 

Heel veel mensen hebben een zware metalen belasting door de vervuilde wereld waarin wij leven en metalen die in ons lichaam worden aangebracht. Denk aan amalgaam vullingen, titanium prothesen en implantaten van platinum /goud. Deze metalen worden voornamelijk opgeslagen in de lever, nieren en hersenen, maar ook in andere weefsels. Als de darmwand is hersteld en gifstoffen veilig afgevoerd kunnen worden, kan men beginnen met ontgiften. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je ontvangt hooguit twee keer maand handige artikelen in je mailbox.

Over Lisa

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt clienten met histamine intolerantie, darmklachten, vermoeidheid en vrouwengezondheid. Histamine-Intolerantie.nl is een spinoff van mijn voedingsadviespraktijk APTA, Voedingsadvies Rotterdam. Lees mijn persoonlijke verhaal  Lisa Goudzwaard Voor informatie over consulten en begeleiding: Apta Voedingsadvies