Vis en histamine

Vis uit de makreel- en haring familie bevat veel vrije histidine

Bacteriën die heel snel histamine kunnen produceren, vooral in vis die te warm bewaard wordt, zijn: Proteus morganii, Hafnia alvei, Acromonas hydrophila, Vibrio alginolyticus, Pseudomonas spp., Klebsiella spp., etc.

Witvis bevat het minste biogene aminen. Heb je ernstige histamine intolerantie, gebruik dan alleen diepvries witvis, deze is op zee ingevroren zodat er geen biogene aminen kunnen ontstaan. 

Verse vis zou weinig histamine bevatten: koolvis, roodbaars, kabeljauw, heek, hoki, schol, forel, snoekbaars. Zalm valt hier ook onder, maar veel mensen krijgen een reactie op verse zalm. Koop deze dan alleen ingevroren en alleen wilde zalm. 

Koop nooit kweekzalm, dit zijn gifbommen en zullen je lichaam alleen maar meer belasten. Als je last hebt van zalm en je hebt tot nu toe alleen nog kweekzalm gegeten, dan kan het zijn dat je last hebt van alle chemicalien in de zalm zoals DDT, PCB’s, insecticides, antibiotica en/of kleurstoffen.

functional image
functional image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Histamine, caffeine en angst

vr jan 17 , 2020
Caffeine kan angststoornis veroorzaken en histamine klachten verergeren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je ontvangt hooguit twee keer maand handige artikelen in je mailbox.

Over Lisa

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt clienten met histamine intolerantie, darmklachten, vermoeidheid en vrouwengezondheid. Histamine-Intolerantie.nl is een spinoff van mijn voedingsadviespraktijk APTA, Voedingsadvies Rotterdam. Lees mijn persoonlijke verhaal  Lisa Goudzwaard Voor informatie over consulten en begeleiding: Apta Voedingsadvies