Home » Abnormale histamine in de hersenen – deel 3

Abnormale histamine in de hersenen – deel 3

Dit artikel is een vertaling van The ups and downs of Abnormal Brain Histamine van Joan Mathews-Larson. Lees hier deel 1 en deel 2 van dit artikel. Hoog Histamine: Een formule voor succes en tragedie Hoog histamine (histadelia) eigenschappen komen in hele families voor en kunnen goed zijn voor een succesvolle “dynastieën”, omdat zulke families de energie en drive hebben waa
Log in om de rest van dit artikel te lezen. Nog geen abonnee? We zijn verhuisd. Op mestcelactivatiesyndroom.nl vind je alle content van deze website, plus meer, beter en meer overzichtelijk gecategoriseerd. Hier kun je abonnee worden.

8 reacties

 1. Lisa,

  Ik heb dus al een poosje, kom ik achter via darmklachten.nl(lab) dat mijn histaminewaarden sterk verhoogd waren in mijn ontlasting. Normaal is dit iets van<600 ng/g en ik had 2579 ng/g.
  Dit zou alle klachten wel verklaren waar ik nu inmiddels al een jaar mee loop zoals: slaapproblemen(niet zonder medicatie goed inslapen en vroeg wakker worden), continue eigenlijk slappe ontlasting(slechte vertering), wazig zicht vaak en vermoeide ogen, vaag gevoelig hoofd. Ik heb nog nooit last gehad van een intolerantie, dus vermoed ik gezien stress ook een grote boosdoener en veroorzaker is van hoge histaminespiegels dat de oorzaak hier voornamelijk ligt(ook verkeerde ademhaling). De adrenaline die telkens is aangemaakt is natuurlijk sterk vermindert en juist adrenaline breekt het histamine af. Een zweer in mijn darm heb ik niet gezien ik geen bloed zie in de ontlasting en geen pijn ervaar. Wel is er candida gist geconstateerd die ik nu ook behandel en suiker neem ik niet meer. Ik slik daarbij druppels MMS en een wormen kuurtabletje omdat ik ook een parasiet heb. Ik heb net enkele supplementen die jij hebt aangeraden(Methionine en Inositol) via een webwinkel besteld. Moet ik nu alle bestellen of een deel daarvan (combinatie). Ik heb geen bloedgroep A zoals ik vooral lees maar B+ is mijn bloedgroep. Ik heb wel een katten, pollen en huisstof allergie maar tot op heden nog nooit last gehad van voeding. Toch heb ik het boek histaminevrij koken besteld om eerst weer in balans te komen. heb vanochtend een afspraak bij mijn huisarts gehad maar deze had net als de apotheker nog nooit van Dilantin gehoord. Dit vond ik wel vreemd, maar ik kwam zoals verwacht geen stap verder. Ze weten daar niets van histamines, candida, etc. en dat is een kwalijke zaak. Juist je arts is degene die niets voor je kan doen, en ik vraag me af of dit in het ziekenhuis ookhet geval is. Ik loop dus al een tijdje met veel te hoge histaminelevels in mijn lijf en dat merk ik. Ik ben opgefokter en kan moeilijk de rust vinden. Ik had al om een adenaline spuit gevraagd voor noodsituaties, maar die kreeg ik niet gezien ik voor zover bekend geen voedselintolerantie heb. Mijn vraag is: wat werkt naast Dilantin, die best wel heftige bijwerkingen heeft zoals u omschreef nu ook effectief. Is bijv. Methionine en Inositol voldoende of moet er wat bij zoals zink-magnesium. Hoe snel indien ik nu probeer meer te relaxen nu ik weet wat er speelt kan het histaminelevel weer sterk gedaald zijn?
  Ik zou graag bij u op consult willen gezien ik een alternatief pakket heb voor 2018, maar u zit in Rotterdam en ik woon in Assen en zit in de bijstand nu. Ik kan alleen met ov want heb geen auto. Weet u ook een goede therapeut die werkende is in de regio Drenthe,Groningen of grensgebied Drenthe? Ik zou het fijn vinden als u reageert op mailadres: arjenavatar@live.nl. Ik weet het is niet verstandig om via deze site te reageren maar ik wil graag weer mijn leven oppakken en krijg geen gehoor/medewerking in het reguliere circuit. Ik wil niet dat het verkeerd afloopt….., dus start ik vandaag maar met de voeding aanpassen en supplementen nemen, en ontspannen blijven ondanks de symptomen. Heeft u nog tips, raad.

 2. M. zegt:

  Bedankt voor deze informatie, dit verklaart mijn jarenlange zoektocht. Alle kwartjes vallen nu op zijn plaats. Wat een opluchting dat er iets aan te doen is nu ik dit zo lees.

 3. Cas zegt:

  Wat fijn na een zoektocht v 10 jaar… dat ik hier informatie vind..
  Nu nog een arts ofiemand die met verstand mij kan begeleiden…heb je een suggestie Lisa? Ik woon in regio Arnhem Nijmegen.. mijn histamine schiet flink uit…

 4. Annemieke Weij zegt:

  Ik voel me zo dankbaar en blij jouw artikelen te hebben gevonden. Ik herken mezelf in alles.( hihi ook de tweede grote teen 😉 ).
  Ik heb bij de apotheek Daosin besteld om de lichaamseigen histamine vanuit de mestcellen te vangen. Wordt helaas niet vergoed. Maar als het werkt kan me dat niet schelen. Het aparte is dat mijn HIT ( histamine intolerantie) pas echt goed op gang kwam tijdens mijn zwangerschap. Ik heb nog nergens ooit een verklaring voor kunnen vinden. Wel een soortgelijk verhaal van een vrouw die sinds haar zwangerschap een angst patroon had ontwikkeld. Zouden er hormonen vrij kunnen komen door zwangerschap die de HIT klachten verergeren?
  Groetjes Annemieke

  • Lisa Goudzwaard zegt:

   Beste Annemieke, wat fijn dat je nu weet wat je hebt. Betreft de hormonen, in de zwangerschap verhoogt oestrogeen en progesteron sterk. De oestrogeen versterkt tot wel 1000x de normale waarde, terwijl progesteron tot maximaal 100x verhoogt. Als je oestrogeen dominantie hebt, kan de oestrogeen in de zwangerschap de histamine intolerantie verhogen. Verstandig is om de oestrogeen/progesteron in balans te brengen.

 5. Galisa van Gasteren zegt:

  Dag Lisa,
  Sinds ik in de overgang zit is mijn histamine intolerantie vreselijk. Ik heb veel gezichtsbeharing, acné, een kort lontje en een abnormaal hoog libido. Heb ik wellicht een testosteron dominantie en wat kan ik doen?
  Ook heb ik een angststoornis.

  • Lisa Goudzwaard zegt:

   Beste Galisa,

   Het is niet mogelijk om zonder uitgebreide anamnese en onderzoek je advies te geven omdat we niet weten wat de oorzaken kunnen zijn van je klachten. De testosteron lijkt idd hoog te zijn. Bij testosteron is het zo dat het in de overgang niet zo zeer verhoogt, maar dat oestrogeen en progesteron sterk verlagen waardoor er verhoudingsgewijs meer testosteron is, zeker bij vrouwen met overgewicht. Het is belangrijk deze hormonen meer in evenwicht te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.