Deze lekkere zoete crackers zijn lekker met een dipsausje, verse groenten of een netrijpe avocado. Waterkastanjemeel is een glutenvrij zetmeelrijk meel met een zoetige smaak. Het werkt histamine verlagend en ontstekingsremmend. Kun je geen waterkastanjemeel krijgen maak het dan met een ander glutenvrij meel, zoals bruine rijstmeel of kikkererwtenmeel.
Als je darmen te weinig bifidobacterien bevatten zul je moeite hebben met zetmeelrijke gerechten en kun je deze koekjes beter niet maken.
- 1 cup waterkastanjemeel
- 2 middelgrote zoete aardappels gepureerd
- 1 eetlepel kokosolie extra vierge
- 1 theelepel himalayazout
- koud water om te mengen
- kokos-of olijfolie om te bakken
-
Meng het meel, aardappelpuree, kokosolie en het zout door elkaar.
Voeg voldoende water toe om een stevig deeg te maken.
Verdeel het deeg in 8 porties. Maak hier balletjes van. Rol de deegballetjes zo dun mogelijk uit. Je kunt eventueel de kartelige randjes afsnijden of uitsteken met een ronde vorm.
Bak de crackers in kokosolie tot ze goudbruin zijn.
Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan gerust.
Wil je weten of ik je kan helpen? Bel dan in de ochtend tussen 10 en 12 uur voor een gratis kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten: 0613426644 of mail naar info@histamine-intolerantie.nl.