Nigella Sativa

Nigella heelt alles, behalve de dood, zo werd dit zaad al in de bijbel geschreven. En het is waar, het is echt voor ontzettend veel verschillende aandoeningen toe te passen. De reden dat de olie van deze zaden zo heilzaam is, zit in de stof thymoquinone, deze helpt om de productie en vrijlating van de immuun-eiwitten te reguleren. Dat betekent dat als je nigella sativa olie gebruikt, er minder histamine vrijkomt en je minder histamine klachten krijgt en je immuunsysteem minder belast wordt.

Olie: Neem dagelijks 1-2 theelepels olie of gebruik het in de dressing voor de sla. Het is wel sterk van smaak dus verdunnen met olijfolie is wel zo lekker.

Als je het als supplement neemt zou ik het mengen met een sap, bijvoorbeeld verse wortel- of granaatappelsap eventueel gezoet met een theelepeltje koud- geslingerde honing of ahornsiroop. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Hoe herstel je de darmflora en het darmslijmvlies?

Share on Facebook Tweet it Share on Reddit Pin it Share it Email In je darmen wonen een enorm aantal micro-organismen, de darmflora genoemd, bij histamine intolerantie is er een tekort aan darmbacterien. Herstel je darmflora en verminder histamine klachten. De darmflora helpt bij de afbraak van complexe koolhydraten, produceert […]

Over Lisa

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt clienten met histamine intolerantie, darmklachten, vermoeidheid en vrouwengezondheid. Histamine-Intolerantie.nl is een spinoff van mijn voedingsadviespraktijk APTA, Voedingsadvies Rotterdam. Lees mijn persoonlijke verhaal  Lisa Goudzwaard Voor informatie over consulten en begeleiding: Apta Voedingsadvies