Home » Histamine intolerantie en sporten

Histamine intolerantie en sporten

De meeste mensen met histamine intolerantie hebben last van vermoeidheid. Sporten in welke vorm dan ook zorgt voor duizelig- of misselijkheid en/of hoofdpijn. Heb je MCAS, wat naar mijn idee vaker het geval is dan wat we tot nu denken., dan kan het verhogen van je hartslag al zorgen voor de vrijlating van histamine uit de mestcellen omdat het lichaam stress ervaart. Er zijn zelfs mensen met histam
Log in om de rest van dit artikel te lezen. Nog geen abonnee? We zijn verhuisd. Op mestcelactivatiesyndroom.nl vind je alle content van deze website, plus meer, beter en meer overzichtelijk gecategoriseerd. Hier kun je abonnee worden.

2 reacties

 1. Sylvia Oudhoff zegt:

  Hey Lisa,

  En hoe zit het met saunabezoek? Ik ben dol op n dagje resetten in de sauna, maar is dat wel wijs met het oog op de histamine huishouding?

  Ik hoor graag hoe jij dat ziet 🙂

  Hartelijke groet,
  Sylvia

  • Lisa Goudzwaard zegt:

   Beste Sylvia,
   Nee, die grote hitte is niet verstandig. Het enige wat wel zou kunnen is de infra rood sauna, maar door infra rood komen de gifstoffen los uit de weefsels, wat op zich natuurlijk heel fijn is, maar bij MCAS kun je hier te sterk op reageren en een histamine uitbraak krijgen, hier moet je dus heel voorzichtig mee zijn. Infrarood moet je opbouwen, dus eerst een paar minuten en dan per week steeds iets langer. Dit verschilt erg per persoon, hoe de gezondheid is en of er veel gifstoffen in het lichaam zitten.
   Hartelijke groet, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.